Bainbridge Island beach residence remade to be light, splendid and comfortable

March 6, 2015 - accent chair

INTERIOR DESIGNER Michelle Burgess is a veteran who prefers to let her thoughts percolate. When a right paint color/chandelier/arm chair/dining table/wall diagnosis reveals itself, she’ll know. She will wait and she will know.

Not each project, however, can gangling a oppulance of time. This one, for instance.

“CRAZY report these final few days,” reads her email. “We pennyless belligerent Mar 1, and they arrived Jun 8. we re-imagined a layout, private a ton of walls, pulled a kitchen behind and separated a uncanny passage, non-stop adult a kitchen to a dining and vital rooms, altered roughly each square of hardware in a residence and specified all new materials throughout.” Then she had a place painted, papered, aflame and furnished, right down to a contented accent pillows, placed about like pats of butter commanding off a casserole.

When Parker and his family non-stop a front door, their new residence (built in 1999) indeed was new. And much improved.

“Everything she picked out we said, ‘Let’s do it,’ ” he says. There are bearclaws from Poulsbo on a conflicting and a smell of a sea in a air. “We figured a many critical preference we could make for this residence was to find a right person.”

The family is relocating north from Las Vegas (“What’s a conflicting of here? Vegas.”) Parker and Susan were looking for some-more healthy vicinity for a kids. A place where neighbors know a neighbors. “Ours had everybody over and served oysters from a backyard,” says Parker. “That’s so neat. Unfortunately, that kind of thing never held on in Vegas.

“Here a children put on rubber boots and go down to a beach and collect adult crabs and clams.”

Bainbridge Island, in particular, held their interest. “It’s rural, uncongested, calm, no crime, gangs, a Bloedel Reserve, and we can float bikes down a street,” he says. The beachside residence had a 3 many critical elements a integrate was seeking: location, location, location. But it also had orangy cabinets, coronet fixtures, chopped adult spaces and a closed-off kitchen.

“There was no heart to this house,” is how Parker puts it.

Now there is: Its unequivocally center, a vast and education kitchen island. White cabinets, quartzite counters. Dining room on one side, vital room on a other. One connected space of soothing and pointed colors, a whole of it like a inside of an oyster shell. With touches of sandy beach. The beachside rug is an outside vital room in wicker.

Trusting their designer, a integrate told Burgess to go for it (within reason). And she did (within reason).

“We didn’t even know what tone a walls were going to be until we walked in (light gray),” says Parker. “It was like one of these home makeover shows on TV. we was so blown divided we didn’t even take pictures.”

Before commencement this redesign competition to a finish (built by Smallwood Design Construction), Burgess drilled not usually a grown-ups though a kids for likes and dislikes. “She had an talk with a kids, and we weren’t authorised to be around,” Parker says. “They gave her a list.”

The list got a kids this ­— a unequivocally tentlike playroom. Passage is by a complicated scalloped-trimmed canvas. Bunks on possibly side (his and hers) reason twin-bed window seats with roof murals (a sorceress and dragon for him; a charmer for her).

“Our bill for a mutation of a residence was about 20 percent of a cost of a home,” Parker says. “I consider that’s a good deal. Michelle done it a unequivocally extraordinary place.

“And each time we see my children out there on a beach . . .”

source ⦿ http://www.seattletimes.com/news/bainbridge-island-beach-house-remade-to-be-light-bright-and-comfortable/

More chair ...

› tags: accent chair /